maanantai 1. marraskuuta 2010

Estekeppi

Estekeppinä toimii sähköjohtojen putkittamiseen tarkoitettu muoviputki. Aloin harjoitella keppiä ensin Andyn kanssa. Andy on oppinut myös kosketuskepin salat aikaisemmin. Tähän temppuun en kuitenkaan ottanut kosketuskeppiä mukaan, vaikka se voisikin kyllä olla apuna.

Andy alkoi saamaan naksu-namia siitä, että koski maassa olevaan estekeppiin. Nopeasti tämä vaihe menikin perille ja siirryimme ihan sattumalta jo kepin yli menemiseen. Helppo homma:) Kun maassa olevan kepin ylitys alkoi sujua, nostin keppiä ihan pari senttiä maasta - ja ei muuta kuin yli. Kun kani on oppinut ylittämään kepin, voi korkeutta pikkuhiljaa nostaa kanin oppimisen mukaan. Ja tietenkin on aina muistettava naksauttaa ja antaa nami, kun kani menee kepin yli.

Jonnyn kanssa sama temppu eteni hurjan paljon nopeampaa. Jonnyllä on muutenkin enemmän kokemusta tästä naksukoulutuksesta, niin selvästi tiesi jo kokeilla, että mistä sitä banaania nyt tulee. Jonny menee tällä hetkellä korkeampaa estekeppiä kuin Andy, mutta kaikki ajallaan:)

Tempussa pitää muistaa, että kepin korkeutta ei voi nostaa kerralla liikaa. Kanin pitää ensin ymmärtää, että maassa olevan kepin ylityksestä tulee naksu ja nami. Sen jälkee keppiä voi alkaa korottaa sentin kerrallaan, ja aina palkita kun kani menee yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti