perjantai 9. heinäkuuta 2010

Takatassut ja käsivarsi

Jonny aloitti temppujen opettelun ihan vain takatassuille nousemisella. Temppu oli tosi helppo, kun herkkuna oli pellettejä. Muutaman kerran pupu nousi sattumalta ylöspäin ja kun sai naksun ja namin siitä, niin tajusi homman.

Takatassuille nousulla kania on helppo ehdollistaa naksuun. Temppua ei kuitenkaan kannata jäädä toistelemaan liian kauaksi aikaa, vaan lähteä siitä opettelemaan uusia ja haasteellisempia temppuja

Takatassutempusta jatkettiin siten, että Jonnyn piti laittaa etutassut minun ojennetulle käsivarrelle. Ensin pupu oli ihmeissään kun vanhasta tempusta ei saanutkaan enää palkkaa. Minä kuitenkin pysyin lujana ja vain odotin, että kani kokeilisi jotain muutan.

Ei kestänyt kauaa, kun Jonnyn etutassut sattumalta kävivät kädelläni ja sain palkattua sitä. Jostain syystä pupu säikähti sitä, kun tassut koskivat kättäni ja se lähti vähäksi aikaa pois. Lieneekö käsi ollut sen näkökentän ulkopuolella. Herkkusuuna Jonny tuli kuitenkin takaisin ja pääsimme jatkamaan. Pidin kättäni vain paikallaan ja muutaman erehdyksen jälkeen Jonny kosketti tassuilla kättäni ja sai palkan. Ei siinä kauaa kestänytkään, kun se tajusi homman ja sai ison palkinnon.

Seuraavalla kerralla Jonny oli jo mukana hommassa. Nyt se osaa laittaa tassunsa käsivarrelleni, kun ojennan käden suoraksi. Vaidoimme jossakin vaiheessa naksuherkuksi banaanin, mihin Jonny on aivan hulluna!!

1 kommentti:

  1. Heippa!
    Olen Suomen Lemmikkikanit -yhdistyksen jäsenlehden Papanaattorin päätoimittaja, ja ajattelin kysyä, että haluaisitko kirjoittaa juttusarjan kanin naksukoulutuksesta lehteemme? :) Tekstisi on niin hyvää ja asiantuntevaa, että tästä aiheesta saisi aivan ihanan juttusarjan! Laita minulle s-postia osoitteeseen papanaattori@gmail.com
    - Taru Leppimäki

    VastaaPoista